Fietsmeting

Precision Fit

Your Fit. Defined.

Benut al je mogelijkheden

Het is ongelofelijk wat een goede fit voor jou kan betekenen. Trek Precision Fit is de beste manier om je prestaties op de fiets te verbeteren.

Vind een verkooppunt

Een beproefd proces

Een persoonlijke bike fit komt tegemoet aan jouw specifieke wensen en biedt maatwerk. Het zal leiden tot snellere ritten met meer comfort en meer plezier.


De Precision Fit-technicus bekijkt samen met jou wat je wensen en doelen als fietser zijn.


 
  
  
  
  

Calibrated by

Bontrager vindt het belangrijk dat jij het maximale uit elke rit kan halen. Wij bieden oplossingen voor jouw specifieke wensen met een exacte bepaling van de juiste breedte, vorm en maat van alle belangrijke onderdelen.

Testimonials

 

"Ik concentreer me op het zoveel mogelijk verhogen van alle fietsprestaties; daarvoor heb je de juiste pasvorm nodig. Met het Trek Precision Fit-proces kon ik precies nagaan welke aanpassingen ik nodig had om prestaties een tandje hoger te schakelen."

Fabian Cancellara

Trek Factory Racing

"Ik heb een hele hoop rare pasprocessen doorlopen, maar alleen door Trek Precision Fit heb ik echt iets bijgeleerd. Nu weet ik welke positie en houding ik moet aannemen voor optimale kracht en ook waarom het zo moet. Het is een geweldig programma waar iedereen van kan profiteren."

Fumi Beppu

Trek Factory Racing

"Trek Precision Fit ging veel verder dan de basis stuur/zadelhoogteverstelling. Het pasproces was op mij toegespitst en toen ik ermee klaar was, had ik een grondige kennis over het wat en waarom van mijn eigen pasvorm. Nu zit ik echt lekker!"

Aimee Gould

Pedal Power, San Marcos, TX

Kies je fit-service

Trek Precision Fit dealers bieden diverse diensten aan om aan jouw wensen tegemoet te komen. Neem contact op met je plaatselijke dealer en vraag naar het aanbod.


Standaard meting

Schoenen

 • Schoenmaat
 • Stabreedte
 • Plaatsing schoenplaatjes

Zadel

 • Zadelkeuze
 • Zadelhoogte
 • Voorwaartse/achterwaartse positie van het zadel

Stuurpen

 • Keuze stuurpen
 • Lengte stuurpen
 • Hoogte stuurpen

Stuur

 • Vorm van het stuur
 • Breedte van het stuur
 • Positie van het stuur

Optionele meting

Bewegingsregistratie

High-speed camera legt jouw biomechanische bewegingen op de fiets vast (beschikbaar bij geselecteerde dealers)

Bike Pro

Exclusief voor Trek: het meest geavanceerde bike fit-systeem in de fietsindustrie (beschikbaar bij geselecteerde dealers)

Triatlon

Zorg voor een optimale aerodynamische positie met deze uitgebreide bike fit (beschikbaar bij geselecteerde dealers)

Verbeter je vorm met Trek Precision Fit

Bezoek je Trek dealer voor een persoonlijke bike fit. Trek Precision Fit is de beste manier om je prestaties op de fiets te verbeteren.
 

SQ Lab Zadelmeting

Breedtematen / meting afstand zitbotjes

Een zadel moet als gegoten zitten. Is een zadel te smal, dan ontstaat er druk op de plaatsen waar dat ongewenst is. Als eerste zadelproducent introduceerden we al in 2002 een systeem om de afstand tussen de zitbotjes te meten en zo de optimale zadelbreedte vast te stellen.

Dit concept hebben we verder uitgewerkt. We kunnen het ons nauwelijks voorstellen dat er nog mensen zijn die hun fietszadel kopen zonder rekening te houden met deze hoogstpersoonlijke maat.

Bijna alle zadelmodellen van SQlab zijn er daarom in vijf verschillende breedtematen. Op deze manier wordt gewaarborgd dat uw zitbotjes volledig op het zadel rusten. Alleen zo kunnen het kwetsbare kruisgebied van de man en de dieper gelegen schaambeenboog van de vrouw ontlast worden.

De “sit & fit”-meting wordt gratis uitgevoerd en zo kan de optimale zadelbreedte worden vastgesteld. Hierbij wordt rekening gehouden met factoren zoals fietshouding, stand van het bekken op het zadel en de rijstijl. De meting geschiedt met behulp van een meetkarton of met ons nieuwe noppensysteem waarbij de door de zitbotjes ingedrukte noppen worden afgedrukt op speciaal papier.

Wij zijn hierin getraind en beschikken over het algemeen over veel advieservaring op het gebied van zadels en optimalisering van het zadelcontact.

 


 

SQ Lab Voetmeting

 

SQ Lab Handmeting

 

Grip & fit-meetsysteem voor handgrepen.

Vasthouden, sturen en remmen zijn de belangrijkste functies van fietshandgrepen - en die moeten bovendien comfortabel zijn. Alleen een greep die perfect in de hand ligt voldoet daaraan.
Daarom hebben we een methode ontwikkeld om de optimale greepmaat vast te stellen. Onze modellen zijn verkrijgbaar in twee of drie verschillende maten / diameters.
Ontlasting van de carpale tunnel is niet vanzelfsprekend bij ergonomische handgrepen en daarom hebben wij juist daar extra op gelet. De ontlastende vleugel ligt bij alle fietshandgrepen van SQlab zo ver mogelijk naar buiten. Dit biedt vooral bij het naar voren leunen extra grip. Alle fietshandgrepen van SQlab bestaan uit minimaal drie verschillende materialen die uiteraard vrij zijn van schadelijke stoffen.
Voor de optimale keuze adviseren we u de gratis grip & fitmeting te laten doen.