Tips voor het onderhoud van je E-bike

Tips voor het onderhoud van je E-bike Goed onderhoud van je elektrische fiets hoeft niet te betekenen dat het niet door jezelf uitgevoerd kan worden. Er zijn veel dingen die je al zelf kan doen, vaak zelfs zonder gereedschap!

Je E-bike is natuurlijk een kostbaar bezit, waar je lang plezier van wil hebben en daar wil je natuurlijk zuinig mee omgaan. 
Daarom geven onze fietsspecialisten u graag een paar handige tips:


#1 De juiste bandenspanning

Controleer met regelmaat de bandenspanning van je elektrische fiets, een juiste bandenspanning zorgt ervoor dat de fiets een minimale weerstand heeft tijdens het rijden. Wat resulteert in een lager verbruik van de accu. 
 

2# Regelmatig schoonmaken van de fiets.

Een elektrische fiets heeft natuurlijk veel geavanceerde onderdelen die tijdens het fietsen blootgesteld worden aan het weer. Om deze onderdelen te beschermen is het belangrijk dat je met regelemaat je fiets even een poetsbeurt geeft. Je kunt ook even alle draaiende onderdelen invetten, zoals bijvoorbeeld de ketting, of spuit de chromen onderdelen in met een beschermende spray. 

3# Remblokken

Doordat een elektrische fiets sneller gaat dan een normale fiets, onstaat er meer frictie bij de remmen. De remblokken slijten hierdoor dus ook sneller, waardoor je een langere remweg krijgt. Controleer dus met regelmaat de remblokken en vervang ze op tijd voor je eigen veiligheid. 

4# Accu

De accu van je elektrische fiets is gevoelig voor koudere temperaturen. Bij lagere temperaturen neemt de capaciteit van de accu af. Wanneer het kouder wordt, haal de accu dan uit de fiets en neem deze mee naar binnen.

Voor een langere levensduur van je accu is het verstandig om je fiets met regelmaat op te laden. Laad de accu pas op hij (bijna) leeg is, op deze manieer gaat je accu langer mee.